Menü Bezárás

Játékos és rangos tudáspróba: Anyanyelvi tehetséggondozás a Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolában

Játékos és rangos tudáspróba

Anyanyelvi tehetséggondozás
a Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolában

Intézményünk 2023. február 24-én, pénteken a szegedi Bendegúz Gyermek-és Ifjúsági Akadémiával közösen szervezte meg a XXIV. Bendegúz NyelvÉsz Nemzetközi Anyanyelvi Tanulmányi Verseny Pest vármegyei fordulóját.
A megyei döntőre Pest vármegye 28 településének 35 iskolájából mintegy 170 versenyző, 42 fő felkészítő pedagógus, valamint nagyszámú szülő, hozzátartó érkezett iskolánkba.
Együttműködésünk a Bendegúz Akadémiával hosszú évekre tekint már vissza, 2023-ban – 2019 óta először – a járványhelyzet elmúltával ismét jelenléti versenyre kerülhetett sor.

A verseny témája: nyelvi készségek, nyelvi kreativitás, helyesírás, nyelvhelyesség, szókincs, anyanyelvi érdekességek, szabályos és szép nyelvhasználat.
Célja: igényes és helyes nyelvhasználat elsajátítása, a nyelv sokszínűségének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt, a nyelvi hagyományok ápolása.

A Pest megyei forduló 1. és 2. helyezettje könyvet, tárgyjutalmat és oklevelet, a 3-8. helyezettje tárgyjutalmat és oklevelet kapott minden évfolyamon. Az országos döntőbe évfolyamonként minden megyéből és a határainkon túlról a legeredményesebb versenyzők, Budapestről a 2 legjobb, és további 10, az országban legjobb eredményt elérő versenyző jutott, függetlenül a lakhelyétől.

Az országos döntőre 2023. május 13-án kerül sor Szegeden.

Ezzel a nagyszabású rendezvénnyel azonban még korántsem ért véget a közös tehetséggondozó tevékenységünk, hiszen 2023 márciusában ugyancsak iskolánk rendezi a Tudásbajnokság komplex tanulmányi verseny megyei fordulóját is.

Győrfi-Hodák Ágnes
az iskola humán munkaközösségének vezetője