Menü Bezárás

Jótékony – hatékony!

A Kerti Rakoncátlanok Alapítvány és a Kossuth Iskola jótékonysági rendezvénye

Együtt jár a kettő. A jó szándék és a megvalósítás következtében mindenképpen. Reméljük, hogy a rendezvény eseményeinek felelevenítése után az olvasók is azt gondolják, hogy ez a kettő együtt megmutatkozott a családi napon.

Lássuk, miért gondoljuk így?

Már hónapok óta ezen dolgozik a szülői munkaközösség, a nevelőtestület, az iskola vezetősége. Május 11-én, szombaton a kora reggeli órákban is örülhettünk tanítványaink lelkes segítségének a rendezvény előkészítésében.

Az esemény rangját nagyban emelte, hogy Horváth Tamás polgármester nyitotta meg. Vendégként tisztelt meg minket Lengyel-Fehér Gyöngyi, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője, igazgatóhelyettese, valamint Timmel Ede önkormányzati képviselő.

Természetesen nagy hangsúlyt kaptak az iskolánkban működő művészeti csoportok: modern táncegyüttesek, néptánccsoportjaink, a kerületben egyedülálló citera együttesünk, az angol szakkörösök bemutatója, sport produkciók.

A Jerry Lee’s Rock & and Roll Service zenéje kitűnő hangulatot teremtett. A tehetségkutatókban sikeresen szerepelt Fodor Erik számunkra is igazolta képességeit.

Babári József, művésznéven Mr. Basary, magyar örökség díjas előadóművész is hozzájárult rendezvényünk sikeréhez.

A program közepette folyamatosan részt vehettek a gyerekek és a szülők kézműves foglalkozásokon, sportversenyeken, honvédségi, rendőrségi és mentő bemutatókon. Aki még fokozni akarta az élvezeteket, kockáztathatott a szabadulószobákban. A több évfolyamban megrendezett próbatételeken a legügyesebbek még akár ötöst is nyerhettek.

Mindeközben izzott a levegő a bogrács és a konyhák körül is, nehéz helyzetbe hozva mindazokat, akik az illatok és a sokszínű program közül kényszerültek néha választani.

Nagyon jó érzés volt tapasztalni, hogy ebben az életteli zsongásban több száz szív ugyanazért dobbant, a közösség meg tudta mutatni igaz arcát. A jóért tenni is tudott és örülni is annak.

A címben megfogalmazott párhuzam a fentiek alapján természetes. Egyszerre jótékony és hatékony volt ez a rendezvény. A Kerti Rakoncátlanok Alapítvány a jótékonysági rendezvény bevételével támogatja iskolánk célkitűzéseit, segíti kisházunk felújítását.

Köszönjük mindezt az összes résztvevőnek! A szülők adományozása, munkája, részvétele, gyermekek aktivitása, kollégák sokirányú segítsége, és a Kerti Rakoncátlanok Alapítvány támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg.

Ambrus Istvánné
tanító – munkaközösségvezető

További képek az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthetők meg: Google drive